News Update :

Απολογισμός 2008-09

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Αυτό που δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια όπου όλα και όλοι ήταν εναντίον μας, τελικά το καταφέραμε μόνοι μας. Ναι, έχουμε βγάλει μόνοι μας τα μάτια μας! Ένας κάκιστος και ερασιτεχνικός προγραμματισμός και οι φιλονικίες διαφόρων παραγόντων έφεραν την ΑΕΚ στη Β’ κατηγορία (πόσο οδυνηρό είναι ακόμα και να το γράψει κανείς...). Ποιος μας το ‘λεγε ότι μήνα Μάρτιο θα γράφαμε τον απολογισμό μιας καθ’ όλα... αποτυχημένης χρονιάς.

Ποιοι παράγοντες μας οδήγησαν στη Β’ κατηγορία;

Αναμφίβολα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι μόνο ένας παράγοντας μας οδήγησε στη Β’ κατηγορία. Αντιθέτως η συνύπαρξη πολλών αρνητικών καταστάσεων μας έφερε εδώ που μας έφερε. Κατά την προσωπική μου άποψη οι κυριότεροι λόγοι είναι οι εξής:
Προγραμματισμός. Θεωρώ ότι ο προγραμματισμός του καλοκαιριού ήταν καταστροφικός. Αφενός έφυγε το Α και το Ω της ομάδας (Κινγκ) και αφετέρου έφυγαν παίκτες που αποδεδειγμένα βοήθησαν στο βαθμό που μπορούσαν. Οι αντικαταστάτες τους αποδείχθηκαν πολύ λίγοι και σε καμία περίπτωση δεν βοήθησαν έστω και λίγο την ομάδα.
Διοικητική κρίση. Για να πάει μια ομάδα μπροστά και να υπάρχει ηρεμία χρειάζεται και σταθερή διοίκηση. Οι πρώτοι που τα παράτησαν ήταν οι διοικούντες.
Ατυχία. Χαμένα πέναλτι, δοκάρια και τέρματα στο +80’ μας στοίχισαν πολλούς βαθμούς. Φυσικά λένε πως η τύχη είναι με αυτούς που την κυνηγούν!
Ψυχολογία. Τελευταίος αλλά όχι έσχατος παράγοντας ήταν η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των παραγόντων και των οπαδών. Η ΑΕΚ όντας με παρατεταμένη ψυχολογία στον πάτο, κατέρρευσε φυσιολογικά.

Η διοικητική κρίση και πώς επηρέασε την ομάδα;

Όπως προανέφερα οι πρώτοι που τα παράτησαν ήταν οι παράγοντες. Πώς εξηγείται άραγε το γεγονός ότι είχαμε διοικήσεις με σύντομη ημερομηνία λήξεως; Πέραν τούτου οι απίστευτες κόντρες τους επιβάρυναν το κλίμα και έδωσαν το μήνυμα σε όλους (ποδοσφαιριστές και οπαδούς) ότι η ΑΕΚ είναι ακυβέρνητη. Με ποια διάθεση άραγε θα αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής όταν γνωρίζει ότι οι παράγοντες που τον πληρώνουν και τον στηρίζουν κάθε μήνα αλλάζουν;

Ποιοι παίκτες εντυπωσίασαν ή απογοήτευσαν και γιατί;

Η απάντηση έρχεται πολύ εύκολα και αβίαστα: σχεδόν όλοι τους απογοήτευσαν! Έχουν βέβαια και κάποια ελαφρυντικά, αλλά σε κανένα στάδιο του πρωταθλήματος δεν επέδειξαν τον αναμενόμενο ζήλο και τσαμπουκά. Εν ολίγοις τους πήρε και αυτούς το ποτάμι! Μόνο λίγοι παίκτες στάθηκαν στο ύψος τους και σύμφωνα με τα δικά μου προσωπικά κριτήρια αυτοί είναι: ο Κ. Παύλου, ο Βέιγκα και ο Τικίνιο. Ο Κούλλης επέστρεψε αγνώριστος στην ομάδα της καρδιάς του και με απίστευτο πάθος προσπάθησε για το καλό της ομάδας. Ο Βέιγκα επέδειξε σταθερότητα, κύρος, ώριμη προσωπικότητα και σίγουρα μας εξέπληξε ευχάριστα. Ο Τικίνιο όντως ξέρει μπάλα, προσφέρει και θέαμα και είναι ένας παίκτης που έδωσε χρώμα στη γενική αχρωμία της ομάδας.

Η διαιτησία έπαιξε ρόλο στη διαβάθμιση;

Η στάση της διαιτησίας τη φετινή χρονιά έχει διαφοροποιηθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι η διαιτησία που μας βύθισε. Εξάλλου δεν κρίθηκε σκόπιμο να το κάνει αφού ήμασταν οι ιδανικοί αυτόχειρες! Αν θυμηθούμε πώς αντιμετωπιζόμασταν τις προηγούμενες χρονιές, θα διαπιστώσουμε ότι φέτος τα λάθη που έγιναν ήταν αμελητέα!

Ποιος ήταν ο ρόλος των οπαδών;

Οι οπαδοί φέρουν το λιγότερο ή και καθόλου αν προτιμάτε μερίδιο ευθύνης. Κάθε αγωνιστική πήγαιναν γήπεδο και ανέμεναν (μάταια τελικά) την αγωνιστική ανάκαμψη που δεν ήρθε ποτέ! Ο θυμός, η στενοχώρια, η απογοήτευση, η οργή, η απόγνωση ήταν τα συναισθήματα που κυρίευαν όλη τη χρονιά τους ΑΕΚτζήδες!

Ποιες θα είναι οι συνέπειες από τη διαβάθμιση;

Είναι δεδομένο ότι η διαβάθμιση θα έχει δυσάρεστες συνέπειες σε διάφορους τομείς για την ΑΕΚ. Οι κυριότερες συνέπειες που θεωρώ ότι θα επέλθουν είναι οι ακόλουθες:
Μείωση ενδιαφέροντος από αρκετούς ΑΕΚτζήδες. Πολλοί ΑΕΚτζήδες δηλώνουν από τώρα ότι του χρόνου δεν θα έρχονται στο γήπεδο. Παρόλο που το θεωρώ απαράδεκτο είναι όμως μια πραγματικότητα. Επίσης, πώς μπορεί ένα παιδί να ταυτιστεί με την ΑΕΚ που βρίσκεται σ’ αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση;
Έλλειψη ενδιαφέροντος από τους χορηγούς. Λογικό δεν είναι; Μια εταιρεία θα προτιμήσει να επενδύσει σε μια ομάδα που θα αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία παρά σε μια που θα αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία.
Έλλειψη ενδιαφέροντος από διάφορους παίκτες. Προβλέπεται ότι θα «φάμε πολλές χυλόπιτες» από παίκτες που δεν θα θέλουν να αγωνιστούν στη Β’ κατηγορία. Επίσης, πολλοί θα είναι και αυτοί που θα αποχωρίσουν. Φυσικά αφού μας έστειλαν στη Β’ κατηγορία γιατί να τους εμπιστευτούμε να μας φέρουν πίσω στην Α’ κατηγορία; Όπως και να ‘χει το ρόστερ θα διαφοροποιηθεί άρδην και μια νέα ΑΕΚ θα ξεπροβάλει. Αν γίνει σωστός και ώριμος προγραμματισμός η νέα ΑΕΚ θα επανέλθει δριμύτερη. Αν όμως ο προγραμματισμός θυμίσει τον περσινό τότε ζήτω που καήκαμε!



.
Share this Article on :

13 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Όπως τις κοτζιακαρούες που μυρολοούν. Like a broken record λένε κι εγγλέζοι. Γράφετε τα ίδια και τα ίδια κλαψιάρικα post από τον Νοέμβριο. Μέχρι και σε ποιούς θα λέιψουμε και ποιοί μας συμπονούν περισσότερο. Η Δάφνη Τρούλλων μας συμπονεί! Και η Θύελλα Δρομολαξιάς. Ζαπατίστα το λέει και τ'όνομα σου, πάρε θετική στάση, επαναστατική και σταμάτα το την παρελθοντολογία. Γράψετε για νέα της ομάδας αν υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν βάλτε σκέψεις για το μέλλον όπως ένα poll για το ποιοί από εμάς ενδιαφέρονται για μετοχές. Φτάνει όμως να λέτε τα ίδια πράγματα διότι ειλικρινά έχουμε βαρεθεί να μπαίνουμε blog σας.

zapatistas είπε...

«Ανώνυμε» δεν είμαστε αθλητικογράφοι ούτε παράγοντες για να γνωρίζουμε τα νέα της ομάδας. Αν εσύ τα γνωρίζεις, γράψε τα. Αναμένουμε! Εμείς είμαστε απλοί οπαδοί της ομάδας όπως κι εσύ που έχουμε άποψη και την εκφράζουμε μέσω του blog. Εάν δεν συμφωνείς με τις απόψεις μας κανένα πρόβλημα. Μην γκρινιάζεις όμως και μην μας θίγεις διότι το πρόβλημά σου σίγουρα είναι άλλο και όχι το blog. Εμείς αφιερώνουμε ατέλειωτες ώρες εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο για την ομάδα μέσω του blog!!! Το blog δεν στήνεται ως δια μαγείας, χρειάζεται ώρα και προσπάθεια για να γίνει που την κάνουμε συνεχώς και το γνωρίζεις. Επίσης, είθισται μόλις ολοκληρωθεί ένας κύκλος να γίνεται απολογισμός για το σύντομο παρελθόν. Εκτός κι αν προτιμάς να σφυρούμε αδιάφορα λες και τίποτα δεν έγινε. Με μεγάλο ενδιαφέρον θα ήθελα λοιπόν να διαβάσω και το δικό σου απολογισμό, αν δεν βαριέσαι βέβαια να τον γράψεις...

Η ιδέα σου για το poll είναι πολύ καλή!

Ανώνυμος είπε...

Πάλι είναι εμφανές η αρνητικότητα σας με την αντιμετώπιση σε κάθε κριτική που γίνεται. Λέτε ή δεν λέτε τα ίδια πράγματα εδώ και μήνες; Μας καταθλίβει κάθε φορά να διαβάζουμε απολογισμούς για τους λόγους τους οποίους όλοι γνωρίζουμε. Για οπαδό που μπαίνει να διαβάσει για την ομάδα σου λέω πως όντως το πρόβλημα μου είναι το blog. Αυτό δεν πιστεύω να θίγει κανένα από τους συνεργάτες της σελίδας. Και αν όντως υπάρχει αφοσίωση ας διαβάσουμε άρθρα τα οποία όντως θα έχουνε αντίκτυπο στο χρόνο που εσείς αφιερώνετε. Διότι τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχει. Και μην το πάρεις στραβά. Η κριτική μου δεν είναι γκρίνια και δεν προσπαθεί να θίξει κανένα. Απλά αποσκοπεί σε μια ποιό ποιοτική στύλη.

Ο "ανώνυμος" πιο πάνω

zapatistas είπε...

Φίλε «ανώνυμε πιο πάνω» κατ’ αρχάς φαντάζομαι ότι γνωρίζεις ότι και αυτός που κρίνει οφείλει να κριθεί, οπότε δέξου την απάντησή μας. Η κριτική είναι μέσα στη φύση του blog και φυσικά τη δεχόμαστε ακόμα κι αν πολλές φορές γίνεται με κακοπροαίρετο τρόπο. Εξάλλου είναι γι’ αυτό το λόγο που προτιμήσαμε να στήσουμε blog και όχι web page. Για παράδειγμα το αρχικό σου σχόλιο το οποίο μας έχει θίξει και μας έχει λυπήσει, δημοσιεύθηκε!!! Και φυσικά απαντήθηκε. Επίσης, αν κοιτάξεις στην αριστερή στήλη θα δεις ένα link με τον τίτλο «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι!». Εκεί ο κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να μας ασκήσει καλόπιστη κριτική βοηθώντας μας να γίνουμε καλύτεροι! Μήπως είδες κάτι παρόμοιο σε κάποια άλλη αθλητική σελίδα στο internet; Μήπως πάτησες εκεί και μας έστειλες τις απόψεις σου με τρόπο που να μην εξευτελίζει κανέναν;

Απ’ ότι φαίνεται δεν είμαστε εμείς που δεν αντέχουμε την κριτική αλλά εσύ που δεν αντέχεις το blog και τις διάφορες απόψεις των αρθρογράφων του. Κι αν η κριτική σου αποσκοπεί στο να γίνει το blog πιο «ποιοτικό» τότε έπρεπε να την διατυπώσεις με ποιοτικό τρόπο (όπως έκανες στο δεύτερο σου σχόλιο) κι όχι να μας «βαφτίζεις» κανονικά (όπως έκανες στο πρώτο σου σχόλιο)!!!

Από τη μία έχεις δικαίωμα να επιθυμείς «ποιοτικά» άρθρα (σύμφωνα πάντα με τα δικά σου κριτήρια περί ποιότητας) και από την άλλη έχουμε δικαίωμα να απαντούμε σε ισοπεδωτικές και προσβλητικές κριτικές που δεν σέβονται ούτε το χρόνο ούτε την προσπάθεια που καταβάλλουμε τόσο καιρό.

Είναι προτιμότερο παρά να μηδενίζεις και να μας θίγεις, να συνεισφέρεις εποικοδομητικά στο blog με τις ωραίες απόψεις σου. Αν έχεις άποψη στείλε μας την και φυσικά θα δημοσιευθεί. Άλλοι φίλοι του blog το έκαναν! Είναι οξύμωρο να επιθυμείς «ποιοτικά» άρθρα και την ίδια στιγμή να μην το κάνεις.

Συνεπώς φίλε ανώνυμε, το να σερφάρεις και να αφήνεις ανώνυμα σχόλια απαξίωσης χωρίς να σέβεσαι τη δουλειά που κάνουν κάποιοι άλλοι για να έχεις εσύ την ευκαιρία να αφήσεις σχόλια είναι πανεύκολο. Το να δουλέψεις, να συνεισφέρεις, να βοηθήσεις, να εκφραστείς ώριμα είναι τελικά πολύ δύσκολο. Εάν έχεις ιδέες και όρεξη και επιθυμείς να συνεισφέρεις στο blog ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Είναι κρίμα που αντί να ασχολείσαι με την ΑΕΚ και να απαντήσεις στον «Απολογισμό», επιλέγεις να ασχολείσαι μαζί μας με απαξιωτικό τρόπο. Το blog ασχολείται με την ΑΕΚ και όχι μαζί μας ή μαζί σου, οπότε το θέμα κλείνει εδώ.

Τελειώνω από εκεί που άρχισα και σου υπενθυμίζω ότι όλοι πρέπει να κρίνονται, ακόμα και αυτός που κρίνει, οπότε δέξου την απάντησή μας.

Ανώνυμος είπε...

kopelia afto ne 8a itan enan kalo poll! pkii j posa lefta dia8etun g metoxes... pu emas ts aplus fila8lus! j afiste to kamposes meres...

Ανώνυμος είπε...

kai ego simfono me ton anonimo...
oti egine egine re pedia....ftanei to miroloi...
prepei na doume mprosta...
ego eimai pou tous esiodo3ous giati...gia na diorthothoun ola afta pou anaferei o filos zapatistas...eprepe na eetei i katastrofi!
tora...mazevoume ta kommatia mas...kai pame na ftia3oume tin nea AEK..afti pou oloi tha eimaste perifanoi na leme oti einai i omada mas!
pantos sto aekition.com idan tin lio pio esiodo3a tin fasi...kai afto dixnei(mazi me to post tou anonimou) oti o kosmos tha minei konta!
kai se afto tha eprepe na stoxevei kai touto to blog...na kratisei ton kosmo se egrisorsi...kai konta stin omada mas...ti tha pei tha paspoun na asxolounte?
re...telefteo mach me ano...eixe 500 atoma!!!!!!! kai eimastan 2i katigoria...
ate perimenoume ta nea tis omadas...nea dioikisi...neo orama....neoi stoxoi...neoi anthropoi...afta prepei na skeftomaste simmera giati afta einai to mellon!!!
pathame...kai mathame...tora koitame mono mprosta!

anonimos2:)

Ανώνυμος είπε...

kala re ta sxolia mou giati den ta anartate???oute vrizo oute tpt!!!oksa ethiksame sas to megaloarthrografo!

Ανώνυμος είπε...

Paidia tou blog!Pragmatika kanete poly kali douleia kai xeromaste na diavazoume to blog!Alla pistevo oti den dexeste kritikes eukola!Na mathete apo ta lathi sas opos tha mathei kai i mada mas apo ta dika tis ta lathi! Kai episis parakalo ton teleutaio pou ekane post na apofeugei ta epitheta kai tis magkies epeidi kati etsi simperifores mas dialisan! Euxaristo!

AIMA,TIMH AEK MIA ZWH!!!

Ανώνυμος είπε...

Αεκτζής από τα 12, Σκαλιώτης εκ γεννήσεως.
Εξηγείστε μου παρακαλώ για ποιο λόγο είναι απαράδεκτο μερικοί φιλάθλοι να απομακρυνθούν από τα γήπεδα του χρόνου.
Νομίζω ότι είναι υπέραισιόδοξο αλλά και παράλογο να ζητήσουμε από τον κόσμο της ΑΕΚ να συνεχίσει να δίνει το παρόν του.

Matteus

Ανώνυμος είπε...

κατσε ρε φιλε!!!παραλογο να εισαι κοντα στην ομαδα που αγαπας?επειδη επεσαμε πρεπει να κατσουμε στον καναπε μας? αν αγαπας ενα ανθρωπο πραγματικα και αντιμετωπιζει καποιες δυσκολιες εν να τον αφηκεις μονο του επειδη ενεν καλα???μα ιντα λογικη εν τουτη? Οι μονο θα ειμαι εκει αλλα επορωθηκα παραπανω!!!οσοι δεν γουσταρουν ας κατσουν σπιτι και ας μεν προσπαθουν να καμουν και αλλους σαν και εκεινους!

Ανώνυμος είπε...

ο Matteus είμαι και συνεχίζω.
Εννοείται ότι θα κάτσω σπίτι μου. Και δεν έχω πει ότι εν παράλογο να πηγαίνεις, αλλά εν παράλογο να ζήτας από τους φιλάθλους κάτι τέτοιο. Η μεγάλη μάζα της ΑΕΚ θα λείπει και αυτό είναι πέρα για πέρα λογικό αλλά και επακόλουθο.
Δεν είναι παράλογο να ζητούν (σ. δεν χρησιμοποιώ δεύτερο πρόσωπο) να είναι ο κόσμος ΚΑΙ του χρόνου αφού φέτος ήταν το μόνο τους σλόγκαν στα ραδιόφωνα?
Αν του χρόνου αποδείξει η ομάδα ότι θα είναι δυνατή και θα έχει δυνατότητες αλλά και προοπτικές να επανέλθει πάνω, τότε να ανοίξω και εγώ το πορτοφόλι.

Ελπίζω να μην προκαλέσω την αντίδραση κανενός. Απλά γράφω γεγονότα πλόν που ο μέσος άνθρωπος θεωρεί λογικά.

Ανώνυμος είπε...

Omada xwris kosmo den theoreitai omada,en aplo!!!

Ανώνυμος είπε...

ego kopelia pistevko oti san skaliote exume to na kleumaste me tes ores.des dame,ti diafora tha ixe an den ekathestun na ksekatiniazeste.etsi ekamnan k oi paragontes tis omadas fetos.en xilon pu verkas tis rofkias pu thelume gia na ferume ta milia mas!

P.s. Eklisame ton negri?

Vermudakias22

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.