News Update :

Group therapy

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Φανταστείτε το ποιόν του ανθρώπου που πάει στο γήπεδο και με μανία διαλύει την καρέκλα που κάθεται. Φανταστείτε το ποιόν του ανθρώπου που πάει στο γήπεδο και πιάνει την καρέκλα του και τη ρίχνει στο γήπεδο σημαδεύοντας κάποιον συνάνθρωπό του. Φανταστείτε το ποιόν του ανθρώπου που πάει στο γήπεδο και ανάβει φωτιά στις καρέκλες που κάθεται. Φανταστείτε το ποιόν του ανθρώπου που πάει στο γήπεδο και εμποδίζει τους πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην κερκίδα του. Φανταστείτε το ποιόν του ανθρώπου που πάει στο γήπεδο και με λύσσα διαλύει ό,τι βρει μπροστά του. Φανταστείτε το ποιόν του ανθρώπου που πάει στο γήπεδο και με αλλοφροσύνη κλοτσά τις πόρτες για να μπει μέσα στο γήπεδο. Φανταστείτε το ποιόν του ανθρώπου που πάει στο γήπεδο και ανυπομονεί να παίξει ξύλο με όλους. Φανταστείτε το ποιόν του ανθρώπου που πάει στο γήπεδο και θεωρεί ότι όλοι οι άλλοι συνωμοτούν εναντίον του. Κι αν δεν έχετε φαντασία έπρεπε να παρακολουθήσετε τον αγώνα ΑΕΚ-ΑΕΛ στο ΓΣΖ...

Αναμφίβολα όλες αυτές οι συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε έναν υγιή και φυσιολογικό άνθρωπο. Τουναντίον αντανακλούν τις συμπεριφορές ενός αντικοινωνικού και προβληματικού ανθρώπου, ενός χούλιγκαν των γηπέδων. Συνήθως οι χούλιγκαν των γηπέδων είναι άτομα με πονεμένο παρελθόν, προβληματικό παρόν και ζοφερό μέλλον. Είναι εθισμένοι με την αντιπαράθεση και τη σύγκρουση και την επιζητούν εναγωνιωδώς. Αυτός είναι και ο μοναδικός τους σκοπός που πάνε γήπεδο. Προσωπική μου άποψη είναι για να θεραπευτούν οι χούλιγκαν πρέπει πρώτα απ’ όλα να αναγνωρίσουν το πρόβλημά τους. Όσο οι υπόλοιποι υγιείς οπαδοί και παράγοντες του αθλητισμού τους προσεγγίζουν ωσάν να είναι τα μικρά παιδιά του Δημοτικού που απλά έκαναν μια αταξία, το πρόβλημα θα συνεχίζεται και θα διογκώνεται! Δυστυχώς οι χούλιγκαν των γηπέδων αποκτούν συνέχεια «δικηγόρους» και «θαυμαστές» και τούτο επειδή είμαστε μια κοινωνία που δεν θέτει το δάκτυλο επί των τύπων των ύλων, αλλά προτιμά να ρίχνει τα προβλήματα κάτω από το χαλί για γίνεται αρεστή. Είμαστε η κοινωνία του «κρύψε να περάσουμε». Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία παρατήρησα προπονητές, παράγοντες και αθλητικογράφους να προσεγγίζουν τα άκρως επικίνδυνα επεισόδια στο ΓΣΖ.

Είναι, λοιπόν, με απογοήτευση που άκουσα τον κ. Μιχαηλίδη, που τον θεωρώ πάνω από όλα κύριο, να επιρρίπτει τις ευθύνες αλλού (βλ. διαιτησία) και να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Δεν ανέφερε το αυτονόητο: ότι δηλαδή αν μία ομάδα άξιζε να κερδίσει, αυτή ήταν η ΑΕΚ. Δεν ανέφερε επίσης το γεγονός ότι η ομάδα του παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και μόνο 15 λεπτά σε όλο το ενενηντάλεπτο έπαιξε μπάλα. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι προσπάθησε να φέρει στο προσκήνιο κάποιους άλλους αστάθμητους παράγοντες (βλ. διαιτησία), ώστε να ρίξει κάτω από το χαλί τις δικές του ευθύνες και τις ευθύνες των οπαδών της ομάδας του. Δηλαδή κ. Μιχαηλίδη μία απόφαση του διαιτητή είναι σημαντικότερη από τη σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων; Ή μήπως έπρεπε κι εμείς να σπάσουμε τα καθίσματα και να βάλουμε φωτιά όταν στο Α’ ημίχρονο ο διαιτητή και ο επόπτης έκλεισαν τα μάτια μπροστά στο γκρέμισμα του Αμπραχάμ μέσα στην περιοχή; Αυτό που θα περίμενα να ακούσω από τον κ. Μιχαηλίδη και από τον οποιοδήποτε σοβαρό άνθρωπο ήταν στη θέση του είναι το εξής: «Τα επεισόδια ντροπιάζουν την ομάδα μας και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Με αυτό τον τρόπο διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο. Δεν αρμόζει στην ιστορία της ΑΕΛ να διαθέτει οπαδούς χούλιγκαν. Ζητώ οι υγιείς οπαδοί της ομάδας να τους απομονώσουν και να τους δώσουν στην αστυνομία. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Με την απαράδεκτη στάση τους οι οπαδοί μας, μας στέρησαν το δικαίωμα να παλέψουμε μέχρι τέλους τον αγώνα.» Δυστυχώς κ. Μιχαηλίδη οι δηλώσεις σου δεν ήταν σε καμία περίπτωση σ' αυτό το πνεύμα. Απέφυγες την αυτοκριτική και μεταβίβασες τις ευθύνες αλλού. Ένα ολίσθημα που ομολογώ δεν ανέμενα από εσένα. Και απλά ρωτώ από περιέργεια: εάν έχουμε παράπονο από τη γυναίκα μας πρέπει να τη σαπίζουμε στο ξύλο; Αυτή είναι η προσωπική σας φιλοσοφία;

Επιπρόσθετα οι παράγοντες του λεμεσιανού σωματείου επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων! Δίνουν απλόχερα άλλοθι στους χούλιγκαν και τους παρουσιάζουν ωσάν να έκαναν μια ωραία επανάσταση ενάντια στις υποχθόνιες δυνάμεις που τους επιβουλεύονται. Φυσικά αγνοούν την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη που επέβαλλε να κερδίσει η ΑΕΚ διότι πολύ απλά έπαιξε καλύτερα. Αντ’ αυτού προσκολλώνται σε μια φάση αδικίας(;) και τη μεγιστοποιούν σε επικίνδυνο και παράλογο βαθμό σκοπίμως. Και εξηγούμαι: όπως προανέφερα το να ρίχνεις τις ευθύνες για μια αποτυχία αλλού, αυτομάτως παρουσιάζεσαι άμοιρος ευθυνών. Επίσης, οι διοικούντες δεν έχουν το θάρρος να τα τραβήξουν το αυτί των χούλιγκαν οπαδών τους διότι πιστεύουν ότι τους χρειάζονται. Η προσωπική μου όμως άποψη είναι ότι ένα σωματείο δεν έχει ανάγκη τους χούλιγκαν οπαδούς. Αυτοί μόνο κακή υπηρεσία προσφέρουν στο σωματείο τους (σπίλωση του ονόματος της ομάδας, μείωση των οπαδών ένεκα φόβου, πρόστιμα και τιμωρίες κ.ά.). Μια ομάδα έχει ανάγκη τους σωστούς, υγιείς και ώριμους φιλάθλους, οι οποίοι πραγματικά θα βοηθούν και δεν θα καταστρέφουν την ομάδα. Επιπρόσθετα, με τις φωνασκίες οι παράγοντες της ΑΕΛ επιχειρούν να γίνουν συμπαθείς στην κοινή γνώμη και να παρουσιαστούν ως τα αδικημένα παιδάκια που τους στερούν την καραμέλα (εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι). Εάν η ΑΕΛ αδικείται μία φορά, τότε η ΑΕΚ αδικείται δέκα φορές. Όμως οι οπαδοί της ΑΕΚ ποτέ δεν αντέδρασαν με αυτό τον βάρβαρο τρόπο. Γιατί άραγε; Ρητορικό το ερώτημα για προβληματισμό.

Ηθικοί αυτουργοί δεν είναι οι διαιτητές, αλλά όλοι οι άλλοι που με τις δηλώσεις τους δίνουν άλλοθι στους χούλιγκαν! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί αθλητικογράφοι σημείωσαν στις φυλλάδες τους ότι οι οπαδοί της ΑΕΛ έριχναν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι γενικά και αόριστα λοιπόν: αντικείμενα! Το ότι ξεχαρβάλωναν με μανία επί μισή ώρα καρέκλες και τις έριχναν μέσα στο γήπεδο και το ότι έβαλαν φωτιά στις κερκίδες θωρήθηκε από αρκετούς αθλητικογράφους ως... απλή ρήξη αντικειμένων!!! Άκουσον, άκουσον! Τέτοιες τοποθετήσεις ενισχύουν την άποψη ότι πολλοί αθλητικογράφοι είναι στρατευμένοι. Τουτέστιν, ενεργούν με συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Οι φράσεις «είναι ανεγκέφαλοι», «είναι λίγα παιδιά», «καταδικάζουμε τα επεισόδια, αλλά ο διαιτητής...» έχουν χάσει πλέον το νόημά τους! Είναι χιλιοειπωμένες και άνευ νοήματος και συναισθήματος! Φτάνει πλέον! Διαμαρτυρηθείτε φίλοι αθλητικογράφοι για το μαύρο μας το χάλι με τρόπο που να γίνεστε πιστικοί! Έλεος πια με τα κλισέ! Σταματήστε να χαϊδεύετε αυτιά και να έχετε στο μυαλό σας μόνο την αύξηση των πωλήσεων της φυλλάδας σας! Σταθείτε φρουροί του σεβασμού «respect» και των ωραίων ιδανικών του αθλητισμού και της ζωής.

Ψάχνω ακόμα να βρω κάποιον που καταδίκασε με βδελυγμία τις εγκληματικές πράξεις των οπαδών της ΑΕΛ. Ψάχνω ακόμα να βρω κάποιον που ανέδειξε την επικίνδυνη και αντιαθλητική συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΛ ως μια ανοικτή πληγή για το κυπριακό πρωτάθλημα. Ψάχνω ακόμα να βρω κάποιον που προσπαθεί να σώσει το δάσος κι όχι το δέντρο. Αντιθέτως οι περισσότεροι ποδοσφαιροπατέρες δήθεν λάτρεις του αθλήματος στρουθοκαμηλίζουν προσπαθώντας να φανούν αρεστοί για ευνόητους λόγους στους οπαδούς της λεμεσιανής ομάδας.

Φίλοι προπονητές, παράγοντες και αθλητικογράφοι, όσο συνεχίζετε με τη στάση σας να δίνετε άλλοθι και συγχωροχάρτια στους χούλιγκαν, τόσο θα τους εκτρέφετε. Κι αν τελικά το πρωτάθλημά μας το πάρετε στον πάτο... δεν φταίμε εμείς!


















.
Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

Filoi sinagonistes stavros komotini..File zapatista exeretikotato arthro..perigrafis ta pragmata akrivos opos tha eprepe na graftoun se olon ton athlitiko tipo kai opos tha eprepe na ipothoun se ola ta athlitika kanalia kai radiostathmous..ego prosopika vgika exo apo ta rouxa mou me to arthro tou xristou zavou sto protathlima..o sigkekrimenos dimosiografos mila gia entetalmeni dietisia sto pexnidi aek-ael stis 8 noevriou 2008!!! Eleos pia me avtous tous dimosiografous!!! Kai giati itan entetalmeni i dietisia? Giati akirose ena olokatharo kata ton zavo goal tou mixaltsia pou itan se diskolia akrivos i idia me to proto goal tis aek!! GIA ONOMA TOU THEOU!!!! kai epidi emena den mou aresi na milo gia pramata pou den exo idia apopsi eida to pexnidi live kai meta to xanaagorasa kai to eida se magnitoskopisi..prin tin megali fasi tou papoe sto 1o imixrono me to sout sto parathiraki o katiaga trava pou ti fanella me tosi mania ton abraham pou mono na shisti i fanella tou emine kai tipote ma tipote den dinete kai oute kan anafora den ginete apo ton speaker tou pexnidiou!! oses fores itan penalty tou papoe me ton ethniko kai tou mixalaki me ton apollona itan allo 100 i fasi touti!! telioni to 1o imixrono xoris alli fasi..sto 2o imixrono erkoumaste sto 60..mia entelos oriaki fasi pou to kormi tou mixaltsia einai 1 metro pio mprosta pou oullous alla ta podkia tou fenete na stekoun stin idia evthia me to kasio kai dinete telika offside..mia telios ma telios oriaki fasi tou 50-50 gia ton epopti..meta apo 10 lepta lanthasmeni ipodixi offside tou mixaltsia o opios omos sinexizi tin fasi kai vkeni o petrof, proftani kai dioxni tin mapa out!!!! kai o zavos mila gia kathari evkeria epitevxis goal!!!!!! kai o petrof eftase ton kai ethkioxe tin out!!! kai meta pame sta OLOKATHARA GOAL TIS OMADAS MAS KAI ME GIMNO MATI!!!! OUTE KAN THELIS EPANALIPSI!!! pragmatika an miloun touti oulloi gia entetalmenoi dietisia proxthes emas me to trifonos sto teliko kipellou kai to xanthou ti itan? diladi gia na to katanoiso eixame akrivos to idio peximo apo ti dietisia se ekina ta pexnida kai se avto me tin ael? einai gia na anarotiese orismenes fores pou exoun paei oi kaloi dimo0siografoi(an iparxoun fisika)..pragmatika einai megali i ilithiotita tou na milas ek tou asfalous giati kapios sou paraxorise ena xoro kai na les malakies..pragmatika megali ilithiotita..tha rtho kai ligo sto agonistiko..magno,mendez,hector,kasio..oi pextes klidia sto pexnidi me tin ael..o magno paroti kinithike se rixa nera, me tin eisodo tou xari eleftherothike kai evgale dio magikes pase pare-vale ston ektori pou eskorare epitelous..an mas pezi etsi se kathe pexnidi tha valoume polla goal apo ta podia tou..o ektoris einai xaf politelias kai foveros xasogolis..an ixere na vazi goal den tha epze stin kipro..den einai back kai fenete xekathara..itan sinexis pigi kindinon kai voithise kai ton papoe me ton oforikoue..megali emfanisi..o mendez mpike sto gipedo kai allaxe tin omada oloi..dribbler,grigoros,altikos kai dinatos pextis..mazi me to nouafor sinthetoun poli kalo epithetiko didimo..kai telos o kasio..ARXONTAS!!!..poso mas elipse o pextaras mas..elpizo na min travmatistike sovara o pergl pou dipla ston kasio itan alanthastos..to amintiko mas didimo me ton termatofilaka den tron goal o kosmos na xalasi..tha me thimithite..PROUD TO BE AEK!!!!

Ανώνυμος είπε...

re kopelia en na pellano. gia inta adikies mas miloun re? miloun oi presveftes tou fair play, mila i po dikea omada...pia? i ael... an ine dinaton re kopelia. peripezoun mas. ego prosopika den ida KANENAN ma KANENAN offside... den 3ero ti idan oi dimosiografi(pi8anoi aelistes). esis idete?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι Αεκτζίδες. Σε αυτή την άμυρη χώρα που ζούμε όλα γίνοντε. Η γή της μπανανίας πάλι έκανε το θαύμα της. Είναι άξιο απορίας άτομα όπως αυτόν τον κύριο Χρίστο Ζαβό αφήνοντε ανεξέλεκτα να γράφουν σε portals ότι τους κατεβεί. Μετα λύπης διάβασα το άρθρο αυτό και ειλικρινά αηδίασα με τα γραφόμενα. Χρόνια τώρα όλοι ανεξερέτος μας πολεμούν με μανία. Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί. Ίσως γιατί δεν μας φοβούντε? Ίσως πάλι γιατί δεν έχουμε στις τάξεις των οπαδών μας ρεμάλια οσάν τα τσογλάνια τους Αελλίστες? Τα ίσως είναι πολλά. Η ουσία είναι μόνο μια. Κανένας δεν μας υπολογίζει. Και για να μας υπολογίσουν πρέπει παρακαλούμε να γίνει ένα θαύμα. Και πιο είναι αυτό? Να νικήσουμε Χαποέλ Χομόνοια και Κετσπάγια κατα σειρά. Ζω για αυτά τα 3 match. Aν η ομάδα κερδίσει τα επόμενα 2 παιχνίδια που είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει αν παίξει όπως έκανε με Αελ θα πάει σε αυτά τα 3 παιχνίδια με εντελώς άλλο αέρα. Και εκεί όλα παίζοντε. Η ΑΕΚ αγαπητοί φίλοι είναι μια ιδέα ένα πάθος μια ''θρησκεία''. Για πάντα θα πηγαίνω στο γήπεδο όπου και αν παίζει η ομάδα. Για πάντα θα κλίνω τα αυτία μου στους εχθρούς της ομάδας και είναι πολλοί αυτοί. Είμαστε μόνοι μας και σήμερα και αύριο. Ας όλοι μαζί σταθούμε σαν ένα ενάντια σε όλους αυτούς που μας θέλουν να είμαστε αιώνια ΥΠΟ. Πάω γήπεδο από τα 4 μου. Σήμερα είμαι 35. Θέλω να ζήσω ξανά έστω και για μια μόνο φορά το ένδοξο παρελθόν των 2 ενοποιημένων ομάδων της αγαπημένης μας πόλης. ΑΕΚ για μια ζωή και στην Α και στη Β και στην Γ εθνική.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.