News Update :

After-match: Τα...πρωτοβρόχια (2clips)

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Άργησαν αλλά ήρθαν επιτέλους οι πρώτοι τρεις βαθμοί για την ομάδα μας και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο. Ήρθαν και οι πρώτες ευκαιρίες από σουτ, μπαλιές και στημένα. Ήρθαν και τα πρώτα τέρματα μετά από ομαδικές προσπάθειες και όμορφους συνδυασμούς. Ας συνεχίσει η βροχή των γκολ και των βαθμών για να δώσει τέλος στην ανομβρία μια και καλή!

Ας μην πετάμε όμως στα σύννεφα...η βροχή των γκολ θα συνεχιστεί μόνο αν:

---> συνεχίσουν οι Μέντεζ και Νουαφόρ να αγωνίζονται με τον ίδιο ζήλο και πάθος
---> υπάρχει συνδετικός κρίκος μέσων και επιθετικών (βλ.Μάγκνο)
---> οι πλαγι
οκοπήσεις συνεχίσουν με επιτυχία
---> η ψυχολογία μείνει ανεβασμένη
---> ο κόσμος μείνει δίπλα στην ομάδα



Αν και δε συνηθίζω να αναφέρομαι σε διακριθέντες όταν όλη η ομάδα αγωνίζεται εξαιρετικά, εντούτοις θα πλέξω το εγκώμιο του Μάγκνο και του Κάσιο. Το βραζιλιάνικο ταμπεραμέντο μας έδωσε το χθεσινό παιχνίδι. Εδώ και τρεις αγωνιστικές λέω πως θέλω το Μοσελίν στην αρχική εντεκάδα. Δεκάρι δε θέλαμε; Ε, λοιπόν, ιδού ο παίκτης που δημιουργεί
τα ρήγματα, όπως έκανε το Σάββατο, όπως έκανε και στο γκολ του Γκονζάλεζ στην Πέγεια. Επίσης τα στημένα του ήταν κίνδυνος-θάνατος. Απειλήσαμε από κόρνερ, για πρώτη φορά φέτος. Δυστυχώς, αρκετές εκτελέσεις τις αναλαμβάνει ο Γκονζάλεζ, με αποτέλεσμα τα κόρνερ ή τα φάουλ να περνάνε ανεκμετάλλευτα. Συστήνω ανεπιφύλακτα Μάγκνο και Μεσίκα για τα στημένα. Ας φτύσουμε την καραμέλα του ότι «είναι γέρος, είναι βαρύς» κτλ γιατί χθες μας έπεισε και για την αντοχή του και για την ταχύτητά του.
Όσο για τον Κάσιο τι να πω...άρχοντας! Αστειευόμενος ένας φίλος μου πριν μερικές εβδομάδες μου λέει: «Ξέρεις γιατί δεν παίζουμε καλά φέτος; Γιατί λείπει ο Κάσιο!» Σας διαβεβαιώ πως δε γέλασα καθόλου! Η απουσία του νεαρού μεσοαμυντικού είναι αναμφισβήτητα μία από τις αιτίες για τις ασύνδετες γραμμές μας στα προηγούμενα παιχνίδια. Προσωπικά τον περίμενα πώς και πώς! Κόφτης με τα όλα του, άρχοντας στους αιθέρες, ψύχραιμος και αβίαστος στις επιλογές του, απλά εξαιρετικός, ειδικά αν υπ
ολογίσουμε και τον καιρό της απουσίας του. Αγωνίστηκε σαν να μην πέρασε μια μέρα! Εύγε!

Όσον αφορά τον κόσμο, θέλω να εκφράσω το θαυμασμό μου στην αξιόλογη μάζα των ΑΕΚτζήδων που βρέθηκε στο γήπεδο, παρά την κακή θέση της ομάδας. Θέλω όμως επίσης να απορήσω πώς είναι δυνατόν αντί εμείς να ανεβάζουμε τους παίκτες, αυτοί να ανεβάζουν εμάς!! Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό συνέβηκε το Σάββατο. Γύρω στο 60ό λεπτό άρχισε να μυρίζει το γκολ, άρχισαν οι παίκτες μας να πιέζουν ασφυκτικά την εστία του Κωνσταντίνου κι έτσι ανέβηκε κι ο κόσμος και άρχισε να φωνάζει. Κανονικά έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, εμείς να ανεβάζουμε τους παίκτες κι όχι αυτοί εμάς! Ας το αποδώσουμε όμως στην κακή ψυχολογία που είχαμε όλοι μας κι ας ελπίσουμε πως η συνέχεια
θα είναι πιο...ενθουσιώδης. Όταν δεν πηγαίνουμε καλά φίλοι ΑΕΚτζήδες, δεν πρέπει ούτε να σταματήσουμε να γράφουμε τις απόψεις μας, ούτε να σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε, ούτε να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ομάδα μας, ούτε να τα μηδενίζουμε όλα, αλλά να έχουμε πίστη και να στηρίζουμε ακόμα περισσότερο την αγαπημένη μας ΑΕΚ. Όπως ακριβώς κάνουμε και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, όταν τσακωθούμε με ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, δεν κλείνουμε τις πόρτες, αλλά δίνουμε ευκαιρίες, συγχωράμε και κάνουμε τα πάντα για να συμφιλιωθούμε.

Για τη διαιτησία και τα αδικαιολόγητα παράπονα της ΑΕΛ τα είπαν πολύ καλά οι φίλοι που κατέθεσαν την άποψή τους. Εγώ θα αρκεστώ να πω μόνο το εξής: Κύριε Σοφοκλέους, αφού υποστηρίζετε πως προηγήθηκε η φάση του «καθαρού» σας γκολ, να σας υπενθυμίσω πως ο ίδιος «εντετ
αλμένος» βοηθός κατάπιε πέναλτυ πάνω στον Άμπραχαμ, σε φάση του πρώτου ημιχρόνου. Αν θέλετε να δείτε τι σημαίνει σφαγή στα αφσάιντ, σας παραπέμπω στο περσινό λανθασμένο οφσάιντ (2 μέτρα πίσω) του Ράζιτς και στο φημισμένο οφσάιντ του Τσιταισβίλι με το Αποέλ (5 μέτρα πίσω). Σταματήστε να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα. Μπράβο στον κ.Πολυβίου που στα παράθυρα της χαμηλού επιπέδου εκπομπής replay βίδωσε τον κ.Παλλαρή και του έδειξε πως για να λέει ΑΕΚ θα πρέπει πρώτα να πλένει το στόμα του. (αν πλένεται) Πραγματικά ο τρόπος που του απαντούσε με εξέφραζε απόλυτα και οποιοσδήποτε τρίτος παρακολουθούσε τη συζήτηση θα καταλάβαινε εύκολα το ποια ομάδα έχει επίπεδο και ποια κλαίγεται όπως τον καιρό του Έλληνα. Συγχαρητήρια και στον Πρόεδρό μας για τη νηφαλιότητά του και την τακτική που ακολουθεί να μην εμφανίζεται σε παράθυρα, ραδιοσταθμούς κτλ, διατηρώντας την εικόνα του.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στον προπονητή μας κ.Κατσαβάκη, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την προχθεσινή εμφάνιση της ομάδας μας. Και εξηγούμαι: Καταρχήν ήταν εμφανής η ανεβασμένη ψυχολογία, από το περασμένο κιόλας παιχνίδι. Κατά δεύτερον, δοκιμάζει ποδοσφαιριστές και αλλάζει συστήματα μέχρι να «κάτσει» το καταλληλότερο. Πέραν αυτού, αξιοποιεί τους ποδοσφαιριστές στη θέση που τους αρμόζει καλύτερα και προσαρμόζει το παιχνίδι στο στυλ που τους ταιριάζει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι Νουαφόρ και Μέντεζ ανέβασαν την απ
όδοσή τους κατακόρυφα. Έγιναν πιο κινητικοί, ομαδικοί και αρχίσαμε να εκμεταλλευόμαστε με το στυλ παιχνιδιού μας το ατού τους: τον όγκο τους και το ύψος τους. Αυτό που με ανησυχεί είναι το πότε θα αρχίσουν να βρίσκουν δίχτυα και αν όχι, έχουμε τους παίκτες που θα μπορέσουν να δώσουν τις λύσεις ερχόμενοι από πίσω; Χθες βρέθηκε ο Γκονζάλεζ σε καλό...10λεπτο (γιατί στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν τραγικός), ας ελπίσουμε πως θα βρίσκουμε σε κάθε ματς αυτόν που θα βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Όπως και να’ χει, ο turbo, που εμφανέστατα δεν είναι πλέον turbo, με διέψευσε που τον ήθελα στον πάγκο εδώ και καιρό. Παρόλ’ αυτά εξακολουθώ να πιστεύω πως η απόδοσή του δεν είναι ικανοποιητική, αν εξαιρέσουμε τα γκολ που πετυχαίνει. Σε αυτό φυσικά ευθύνεται και ο προπονητής μας που του άλλαξε θέση, καθώς και ο μάγος Μοσελίν.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά, θέλουμε να συνεχιστεί το σερί και θα είμαστε Πάφο να χαρούμε τη δεύτερή μας νίκη. Περαστικά στο Πάβελ Πέργκλ.
FORZA AEK!!!

Κλείνοντας, θα ήθελα να σχολιάσω το παρακάτω που γράφτηκε από αθλητικό portal, προφ
ανώς με Λεμεσιανές καταβολές: «Περίπου 1.000 "γαλαζοκίτρινοι" οπαδοί μετέτρεψαν το στάδιο της Λάρνακας σε Τσίρειο Στάδιο με την επιβλητική τους παρουσία.» Όντως το μετέτρεψαν σε Τσίρειο, αυτό το βρήκατε!! Τα ζωώδη ένστικτα βλέπετε δεν κάνουν διακρίσεις έδρας! Επιβλητική παρουσία λέτε εσείς, επιβλητική κτηνωδία λέω εγώ.


.



.
Share this Article on :

3 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

filoi zapatista ke finikuda vgalte mia anakinosi gia to basket. i omada dini krisimo match me ton persino prota8liti(keravno) tn paraskevi i ora 7:30 st kition. isos edo na fanun an mporume na protagonistisume fetos... me t apoel ixamen giro st 600-700 atoma ke voi8isamen tn omada m tn foni ms na kerdisi t lastixa. tora oloi 3ana kition!!! sas parakalo gra3ete kt gia na ma8efti!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φοινικούδα,

Επιτέλους νίκη! Επιτέλους αισιοδοξία και χαρά για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια! ΜΠΡΑΒΟ σε όλους όσους συνέβαλαν στο να βρεί την δύναμη η ομάδα και να ξεκινησει να παλεύει μέσα στο γήπεδο. Συμφωνώ πλήρως με όλα όσα γράφεις για την ανάλυση του παιχνιδιού, για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας, για την σύσταση να μην ενθουσιαζόμαστε, για τις ανησυχίες που παραθέτεις για κάποιους παίχτες.
Με μεγάλη μου λύπη όμως θα εκφράσω την εντονότατη διαφωνία μου για τα σχόλια του κ. Πολυβίου στην όντως χαμηλότατου επιπέδου "αθλητική εκπομπή" REPLAY. Θέλω να σας πώ ότι διαφωνούσα και στον παρελθόν με τις παρεμβάσεις του κ. Θωμά όταν αυτός τις έκανε, με το ύφος και τον τόνο που χρησιμοποιούσε. Ύφος και τόνο τον οποίο χρησιμοποίησε και χθές ο κ. Πολυβίου στην άκυρη παρέμβαση που έκανε στα σχόλια του προέδρου της ΑΕΛ, ο οποίος μοιρολογούσε τα της ομάδας του και έκανε τα σενάρια του για εντεταλμένες διατησίες. Ο αντιπρόεδρος μας μπορούσε να βγεί και με πολιτισμένο τρόπο να ζητήσει από τον κ. Παλλαρή να διευκρυνήσει ότι τα σχόλια του δεν αφορούν την ΑΕΚ (γιατί στην τελική αλλού στόχευαν). Παρ' ολα αυτά "τίμησε" την εκπομπή προσαρμόστηκε στο επίπεδο της και φρόντισε να το ρίξει και πιο χαμηλα! Ένα σωματείο σαν το δικό μας που δέχτηκε κάποιες από τις χειρότερες ίσως διαιτησίες όλων των εποχών, που είμαστε εμείς η αφορμή να εφαρμόζονται καινούριοι κανονισμοί πάνω μας (βλ. κλείσιμο προβολέων στο Α. Παπαδόπουλος), έπρεπε να είναι πιό προσεκτικό στις δημόσιες εμφανίσεις των μελών του. Και ναί στο τέλος της ημέρας στην συγκεκριμένη φάση που φωνάζει η ΑΕΛ αδικήθηκε, έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους επόπτες στην Κύπρο. Χθές ήταν η ΑΕΛ αύριο είμαστε εμείς. Ούτε ο κ. Κυπριανίδης ούτε ο κ. Αβρααμίδης θα μας βρούν το δίκαιο μας γι αυτό ας σταματήσουμε να "κατσιαρίζουμε" στον αέρα.
Το τι ακολούθησε μετά είναι πρόβλημα που πηγάζει από την στάση της ΚΟΠ, της δικαστικής και της οποιασδήποτε κυβέρνησης χαιδεύει χούλιγκανς όπως είναι μια μεγάλη μερίδα των οπαδών της ΑΕΛ και που επιβάλλει ποινές ανέκδοτα. Εκεί έπρεπε να σταθεί ο κ. Πολυβίου και να απαιτήσει από την ΑΕΛ αποζημιώσεις όχι μόνο για τις ζημιές αλλά και για την απώλεια χρήσης των εγκαταστάσων μας, εκεί πρέπει να "βιδώσει" τον κάθε κ. Παλλαρή που νομίζει ότι μπορεί να έρχετε στο ΓΣΖ να βάζει φωτίες να διαλύει τις εγκαταστάσεις και μετά να φεύγει χωρίς να πεί ούτε ένα τυπικό συγνώμη. Πρέπει να προφυλάξουμε και να θωρακίσουμε την έδρα μας και να την κάνουμε μια έδρα καυτή και δυνατή. Έχεις δίκαιο φίλε Φοινικούδα πρέπει να σπρώχνουμε εμείς την ομάδα και όχι η ομάδα εμάς. Ραντεβού στην Πάφο!

Aekinho

Ανώνυμος είπε...

Filoi sinagonistes stavros komotini..tha simfoniso me ta grafomena tou filou finikouda pou paradidi tekmiriomenatis apopsis tou kai xerome idietera gia to video me to penalty tou abraham pou mono edo iparxei gia na to doun osoi theloun..ego tha statho se avtes tis dilosis pou ekane o poliviou kai xoris na tis exo akousi an milouse gia entetalmeni dietisia o opiosdipote kala ekane kai paremvike file aekinho..nai sosta milas oti emis den tha eprepe na kamnoume pramata pou kamnoun alloi kai na peftoume xamila alla ego prosopka diavazo kai akousa tous aelistes namiloun gia entetalmeni dietisia kai na epitithente stin aek..ti na zitisi o poliviou na xekatharisoun an einai enantia stin aek pou anaferonte??? poso pio xekatharo na gini diladi? entetalmeni dietisia pios tin vazi?
ene i antipali omada? ena erti i kop na pi tou dietiti simera ena deri i aek? en xekatharo..en i proti niki tis omadas mas kai maxounte na evroun pou na ta siroun re pedkia men psaxnete tipote allo..kai prepi oulloi na antidrasoume enantia se opio lali tounti malakia kai pistevki tin oti taxa mou ishie entetalmeni dietisia..asteia pramata re pedkia..en tha asxolitho allo me touto..oso afora ton ektora finikouda mou den einai stin katastasi pou ton parousiazis..kani foveri doulia sto gipedo alla opos eipa xana den exei to goal o anthropos gia avto oloi nomizoume oti den voitha..back den einai oute tha gini pote!!! kai fetos ton aposintonise o nir pou ton evale jiame..tora pou pezi sti thesi tou ena anevi skalia pio psila...idietera me tin ael voithouse para polla ton papoe me ton oforikoue pou einai o kaliteros pextis tis ael..den einai kala ta stimena tou alla meta to magno mono jinos kai o mesika mporoun na ta xtipisoun..einai pextis varometro gia tin omada opos kai na to kamoume..telionontas tha ithela poli na do ton oforikoue me ta xromata tis omadas mas einai o pextis pou mas lipi pragmatika poli megalos pextis kai o mixailidis ton akirose proxtes vazontas ton aristera..einai foveros pextis..PROUD TO BE AEK!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.