News Update :

Έχει ανηφόρα μπροστά κι είναι μεγάλη

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Μετά από μια σχετικά συχνή παρουσία στην εφημερίδα Πολίτης, μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον η παράθεση των ιδεών μου στον πιο σχετικό χώρο με την ομάδα. Μια πραγματικά εξαιρετική ιδέα που της έδωσαν σάρκα και οστά οι πραγματικοί εραστές αυτής της ομάδας και όχι αυτοί που απλά θέλουν να την…"εκμεταλλευτούν"… αυτοί που μόνο χασούρα έχουν να κερδίσουν και πίκρα. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι θέλουν να δώσουν τις δικές τους ιδέες, απόψεις και σκέψεις. Σ’ αυτή την ομάδα αποφάσισα να ενταχθώ κι εγώ με σκοπό να δώσω το δικό μου τόνο.
Η προχθεσινή εμπειρία της ισοφάρισης του Απόλλωνα στο… χίλια, πραγματικά με πήρε πίσω...

...στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" και στο γκολ στο 93’. Σπάνια η ομάδα μας δίνει τέτοιες χαρές, αλλά όποτε το κάνει φροντίζει να είναι με τρόπο χολλυγουντιανό. Λες κι έχει γραφτεί σενάριο, παναθεμά με…
Αυτά όμως είναι τα τρέχοντα. Η ΑΕΚ δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα, όπου πάει θα παίζει την μπάλα της, και ότι βγει. Ας μην ασχολούμαστε με διαιτητές και άλλα μικροπρεπή στοιχεία που αμαυρώνουν το ποδόσφαιρό μας. Γιατί αυτό ήταν ο προχθεσινός βοηθός διαιτητή. Και αν τον καταγγείλουμε…; Τι θα βγει; Το πολύ πολύ να αλλάξει κατηγορία. Φοβερό μέτρο ε; Λες και ζούμε στον 19ο αιώνα. Ξέρω πως τώρα είναι αργά και πως η επιτροπή διαιτησίας δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, αλλά όπως έστρωσαν, έτσι κοιμούνται. Αν παρακολουθήσετε ματς μικρών κατηγοριών και ηλικιών, θα καταλάβετε γιατί η διαιτητές μας είναι "πιας τον ενά, φάκκα τον πας τον άλλο". Μηδέν έλεγχος, μηδέν κριτική. Και το πιο σημαντικό; Κανένας δεν λαμβάνει υπ’ όψη τον χαρακτήρα του ατόμου. Όλοι θεωρούν, και είναι, το ποδόσφαιρο ένας σημαντικός τομέας της ζωής μας (εδώ καταντήσαμε στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας), αλλά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά.
Και αυτό συμβαίνει σε όλα. Και ειδικά στην υποδομή των νεαρών ποδοσφαιριστών και στην ποδοσφαιρική, και όχι μόνο, παιδεία τους. Όπου δεν δίνεται σημασία στο χτίσιμο σωστών επαγγελματιών (κι ας μην είναι επαγγελματικό το ποδόσφαιρό μας), αλλά ταλέντα που κλωτσούν την μπάλα, πουλάνε μούρη και είναι "μάγκες" στο γήπεδο. Η ΑΕΚ έχει χρέος να πάει αντίθετα στο ρεύμα. Να αξιοποιήσει τον θησαυρό που έχει στα σπλάχνα της. Κανείς δεν θα πει τίποτα στην αποτυχία, αν αυτή ήλθε κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης μιας σχεδόν αμιγούς κυπριακής ομάδας. Πραγματικά θα ήμουν περήφανος. Και νομίζω κι εσείς.
Το ποδόσφαιρό μας έχει πάρει την κατρακύλα. Παίζουν τόσοι πολλοί ξένοι, που έχει αλλάξει ο πληθυσμιακός χάρτης της χώρας. Και για όλα αυτά φταίνε όλοι οι άλλοι, σύμφωνα με διοικητικό στέλεχος της ΑΕΚ. Εμείς, κύριοι, φταίμε περισσότερο. Επειδή έχουμε το ταλέντο, αλλά το θάβουμε. Και μάλιστα ποικιλοτρόπως. Θα τα πούμε στη μεταγραφική επί του θέματος. Κάτι μου λέει πως θα πέσει πολύ γέλιο. Όπως έλεγα και πέρσι…



.
Share this Article on :

1 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ! ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!:

Ανώνυμος είπε...

blackjack poli oreo to ar8ro su.sinexise etsi.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με ακατάλληλο περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

Παρακαλούμε όπως βάζετε ΟΝΟΜΑ ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ για να δημοσιευθεί το σχόλιό σας.

 

© Copyright A.E.Kition blog 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.